Monday 13 May 2013

Umělecká seberealizace.

Je toho moc. Nepíšu, protože to jsou vše takové drobnosti, které nemá smysl psát do jednoho příspěvku, takže to teď po cca 2 týdnech shrnu.

Zjistil jsem, že pan Otec sleduje můj blog.... "Čau taťko!" :-D

Došel jsem k závěru, že si musím koupit kytaru a že bych se měl začít učit další jazyk... Němčinu? Francouzštinu? Španělštinu? To je jedno.
A že jestli chci napsat tu knihu, tak si musím sehnat psací stroj, protože na notebooku dělám vše jen né psaní a do bloku kreslím.

Koupil jsem si anglickej komplet Shakespeara v jedné knize. Je to nádhernej kontrast obří knihy a titěrných písmen. Nevím, kdy to budu číst, zatím to tu leží jako těžítko... aby nám neulítl stůl, nebo tak něco.

A taky hodinky.


"Já na štěstí nevěřím. Život prostě je a utíká. Podmaněn času utíká kupředu a je jen na nás, jakým směrem si ho stočíme."

Dofotil jsem druhej analog, tohle je jen výběr těch průměrných. Ty špatné vyhodím. Ty dobré jsem si nechal pro Yadnee, protože jí je pošlu v dopise, takže je zveřejním později (1-Mini-me a oběd, 2-breaktime v restauraci, 3 - labuť na čtecím místě, 4 - spící Panda a východ slunce)





Michael Moon mi ostříhal vlasy, tímto mu za to děkuji.
 Foto před a po. Ohromná změna. (Utrhl jsem si výložku z kabátu, tak jsem ji PUNKově přidělal.)



V týdnu jsem během pracovních dnů spal průměrně 2,5 hodiny denně, dnes jsem spal 17 hodin. Sem skoro jak lenochod.


Pravděpodobně budu končit v čínské restauraci, kde pracuju teď - té práce je prostě moc a přestože peníze to jsou dost dobré... pořád jsou neadekvátní. Za tu hromadu práce, nevyspání, narůstající počet zákazníků a čímdál vyšší známost a proslulost restaurace bych si předstaoval alespoň o polovinu platu víc.
Takže to vypadá, že za 3-4 týdny půjdu pracovat do japonské restaurace (mimochodem, začalo mi hrozně chutnat sushi).
Oholil jsem vousy a vypadám o 10 let mladší.


Koupil novou džínovou bundu. Aby bylo jasno, znovu musím zdůraznit, že sehnat na mě padnoucí sako/kabát/bundu je nadlidský, nadbožský, nesplnitelný úkol. V Primarku jsou ale kouzelníci a mají v sortimentu i bundy pro lidi s rozpětím rukou víc jak 210cm...
Ale tepláky na běhání prostě ne a ne koupit, vždy se zaseknu právě u nějaké džínové bundy, nebo košile.
Včera (jsme byli s Pandou a Mini-me v mekáči oslavit další prožitý (přežitý) týden v práci, takže Panda zdokumentoval mé triky se zeleninovým salátem a jen tak mimochodem i Tu bundu.

Dočetl jsem Lady Fuckingham od Wilda - ten konec mi přišel takovej docela nudnej. Teď dočtu Na cestě a vrhnu se na Danteho Božskou komedii, Peklo bylo naprosto geniální! Akorát se občas přistihnu, že přečtu několik stran, aniž bych je vnímal.
Chtěl jsem si kupit poslední díl Podzemí, kterej vyšel v pondělí, nebo úterý.... a je všude vyprodanej! Chci vědět, jestli zemřou styxové, jestli to dá Eliott dohromady s Chesterem, nebo Willem, jestli Drake přežije, atd!

Potřebuju víc času. Den je krátkej. Stěhuju se na Mars.

PS: Zjistil jsem taky, že můj blog sledují někteří známí, nebo další členové rodiny a jsou někdy až zděšení mými plány - třeba ohledně cestování. Ehm, takže se mám raději vrátit do ČR, nastoupit na nějakou vysokou školu (nějakej smyslupnej obor.. třeba ekonomiku? Nebo pedagogiku? Haha.), ztratit 3.. nebo 5 let života a pak doufat, že seženu v daném oboru (jistěže v tom oboru, to by potom přece nemělo smysl ten obor studovat.. nebo ne? Ono jde teda jen o ten papír?) řádně placenou práci? Aha! Nezlobte se na mne, ale se vší drzostí devatenáctiletého spratka tvrdím, že to je naivní a nesmyslné.

Ale jestli vás to uklidní, chtěl bych se zkusit příští rok dostat na fotografickou vysokou školu a studovat ji v angličtině. Ano.




20 comments:

  1. O všem jsme se už bavili, ale... Ten salát ti prostě nevěřím .D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bylo v něm maso! :D Mrkev jsem nechal napokoji.

      Delete
  2. tyvogo, s tím předposledním odstavcem jako bys mi mluvil z duše!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jo. A můžeš jím to tvrdit stokrát a stejně to skončí znova větou "Ale já pořád nechápu, proč nechceš zkusit třeba nějakou ekonomku..."

      Delete
  3. Super. Jsem rád, že jsem si početl, co děláš a podnikáš v posledních dnech. Nějak nemám čas se na to vyptat sám.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No... tak v neděli, v 11 večer, až se vyspím, si zavoláme. Skype. Tečka.
      Jo? :D

      Delete
  4. Houby naivních devatenáct. Inteligentních devatenáct s objektivním náhledem na dnešní svět - ekonomkářema se dá dláždit a studovat nic v angličtině je pro praxi milionkrát lepší než studovat cokoli česky. Remcat budou stejně, ale jdeš na to dobře ;-) nedej se.

    ReplyDelete
  5. Yes! Stěhujem se na Mars.
    Psací stroj, ach!
    Ty fotky vypadají skvěle, už se nemůžu dočkat, až si na konci května koupím ten jednorázovej analog. :D
    Ještě jsem chtěla něco napsat, nějak už nevím co... :D Jo! Ta bunda je skvělá.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prosímtě přestaň chodit kolem horké kaše a rovnou mi ty vlasy pochval, ne?! :D

      Delete
  6. Mě se z dvaceti čtyř fotek focených na analog povedly jen čtyři. Ale vyhazovat žádnou nebudu,nechám si je na památku.
    Obdivuju tě žes sebral odvahu a odjel pryč.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak to nebyla odvaha, ale především nutnost.
      No ale bez známých a rodiny bych to asi těžko na začátku zvládl, desítky lidí mi slibovaly, jak pojedou se mnou a nakonec jsem jel sám.

      Delete
  7. Uč se japonnsky! Je to něco úplně odlišnýho a super.. ještě když plánuješ pracovat v japonský rest. :P
    A hodinky jsou skvělý!

    ReplyDelete
    Replies
    1. To mě neláká, e-e. A v té restauraci budu jen pár měsíců.. pak Česko, nebo Skotsko. Nebo tak něco...

      Delete
  8. sluší ti ten střih. i když seš bez vousů ti podle mě sluší.
    rodiče jsou děsný šmíraci.d právě se koukám po vysokých školách, i když mám ještě 3 roky. stejně to uběhne ani nevim jak a nebudu vědět, co dělat. jedině fotografii no, ale popravdě, nemyslím si, že by se to muselo studovat.

    ReplyDelete
  9. rozespalí lidé jsou nejhezčí - nikdo nic nemůže "hrát" , je to tak, jak to je DOOPRAVDY .
    líbí se mi .

    ReplyDelete
  10. S tou vysokou mi ani nehovor. Ja už sa štyri roky plácam na Architektúre a pritom sa tomu ani nechcem venovať. Som tam už len zo zotrvačnosti a takého toho pocitu, že mám aspoň nejakú istotu. Čo je len výhovorka. Takže dotiahnem Bakalára a potom hodlám ísť do Londýna. Pretože proste preto. Obdivujem ťa, že už tam si a darí sa ti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tyjo, tohle je hezky starej příspěvek... teď už jsem někde jinde; daří se mi prakticky vydělat si na živobytí tím, co relativně umím - focením.
      Z vysoké školy sešlo, nevyplatí se mi. :)
      Ať ti vyjde Londýn! Třeba tady o sebe někde zakopneme. :)

      Delete