Wednesday 14 August 2013

Back in condition.


Před třemi dny jsem se rozhodl, že si dnes uběhnu půlmaraton.
V pondělí jsem si dal "poslední" nezdravé jídlo, nešel jsem spát, v úterý jsem jedl jen zeleninu a šel jsem spát ve 3 odpoledne, abych se probudil dnes ve 2 ráno... snědl jsem kilo hroznů a čekal do 9.
Do uší muzika, no nohy moje oranžové boty, které se všem líbí a já je nesnáším.
1. km... "Cože? Už? Tak eště dvacetkrát to samé a mám to!"
3. km... "Cože? Teprve? To jako eště víc jak 6x to samé?!"
5. km... Už nemůžu, bolí mě nohy. Naštěstí probíhám kolem London Eye a turisté (rozumějte slečny různých národností) na mě civí a já nabírám energii a dokonce zrychluji tak, že u 6. km mám náskok o 2 minuty oproti mým plánům...
9. km... už nemůžu dál, bezohlední turisté mě rozčilují - "Tak pičo když jdeš do předu, tak koukej dopředu a neskákej jak nadmutá koza!"
11. km... Oxford Circus - turisté (slečny), je to z kopce, běžím jak antilopa, Usain Bolt šoupe tretrama a pláče.
13. km... Poprvé piju, netvoří se mi sliny a dělají se mi mžitky před očima. Zkusil jsem vpít celej kohoutek, hladina moří klesla o několik metrů, ekologové pláčí nad kosatkami na mělčinách, archeologové nacházejí suchou Atlantidu.
15. km... Upadly mi nohy, běžím po rukách a předbíhám oddíl vozíčkářů.
18. km... Jsem u obchodu, u kterého jsem měl být původně po 20 kilometrech. Nemám vůli běžet eště kilometr dál a vracet se jen abych si dal tu dvacítku. Kupuju hromadu jídla a "jdu" domů... nevím, na kterou končetinu kulhat, ale usmívám se jak kosatka a těší mě, že jsem opět v kondici stejně jako před rokem.




Three days ago I said that I want to try to run half-marathon.
On monday I ate "last" unhealthy food, I didn't sleep, on tuesday I ate only vegetable and I went to sleep in 3o'clock afternon - to wake up in 2:00 morning... I ate kilogram of grapes and was waiting in to the 9:00.
Music in my ears, my orange shoes - which everyone likes and I hate them - on legs.
1.km... "Oh, what? It was fast... Twenty-times and I have got it!"
3.km... "Oh, what?! Just? More then six-times and that's it?"
5.km... I have no energy, I have pain in my legs. BUT!!!.... I am actually running arround the London Eye and all tourists (means all that girls for me) watching me - I am accelerating and run faster then I should run...
9.km.... I can't run more, that tourists suck me - "Well, you mother fuckers, how come you can walk and don't watch your way?! Why the fuck are you jumping like a kangaroo?!"
11. km... Oxford Circus - tourists (girls, hehe), running from the hill, I have a lot of energy, I am running like an antelope, Usain Bolt fades by envy and cries.
13. km... First time drinking, I have black spots in front of my eyes. I tried to drink an all water in water tap, water level in sea is falling, ecologists are crying becouse of whales and archaeologists find Atlantis.
15. km... I lost my legs. I run by my hands and run faster than paralympic wheelchair users.
18. km... I just stay infront of shop. In my plans I should finish here in 20th kilometer, no 18th... fuck that.
I am coming home with a hill of food. I don't know whitch leg to limp first, I smile like a jib and it is fine that I am back in the same condition like year ago.

11 comments:

  1. dobrý článok! behu zdar, obdivujem ťa :D

    ReplyDelete
  2. Gratuluju, máš můj obdiv. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju, ale eště není co obdivovat.

      Delete
  3. jsi blázen, takhle vyrazit bez přípravy ! Ale máš můj obdiv, já dělám 9 let atletiku, ale na dlouhý tratě mě nikdo nedostane :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Díky... Bez přípravy? Já se připravil spánkem a stravou. A fyzička? Z práce těch 8km domů běhám. 18km už není takovej rozdíl - stačí se na to prostě vyspat, na tom není nic extra. :)

      Já zase hrál 9 let hokej a teď nesnesu kolektivní sporty. :D

      Delete
  4. ten článok je tak superne napísaný :D
    ja som doteraz nerobila žiaden šport, len tancovala (a to tiež s prestávkami) a tento rok som začala makať ale dlhšie ako na 6 km sa ešte neodvážim lebo moja kondička je stále pomerne slabá, máš môj rešpakt, za to, že si to zvládol a neomdlel si v strede cesty vyčerpaním ako by sa to asi stalo mne :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. To je jen o vhodným tempu.. :)
      Já se musel především odnaučit zrychlování. Já a omdlít, haha....

      Děkuju.

      Delete
  5. běhat po rukách je ale trochu zábavnější.

    ReplyDelete