Tuesday 29 January 2013

Londýnské dopravní společnosti!

"Koupím rikšu a postavím na svých nohách kariéru v jednočlenné dopravní společnosti."

To byl eště takový příjemný začátek dnešních "Gulliverovských" cest.
To bylo když jsem si uvědomil, že v první a druhé zóně chodím rychleji, než jezdí autobusy a celkově jakýkoliv po silnici se pohybující dopravní prostředek.
To bylo tak vše co dnes jakštakš ušlo. Pak už to bylo jen horší a horší (původně jsem chtěl použít slova "posralo se to", ale to bych musel být v dalších odstavcích eště sprostější).

Vystoupím si tak nevinně s turisticky šibalským pohledem a nebezpečným aluminiovým ("hliníkovým" nezní tak nebezpečně) stativem v centru a zeptám se první sympatické osoby kdeže je ten Londýnskej bridž.

"To je jednoduchý mladý muži, držte se tímto směrem a nemůžete ho minout." A protože turisté jsou nechápaví, pro jistotu tím směrem i ukázala.

Jdu.... jdu čtvrt hodiny.... jdu půl hodiny.... jdu hodinu.... prší, fouká, v mezeře mezi roztahovákem a sluchátky pohvizduje solidní meluzína takže neslyším One direction... Ztrácím trpělivost a ptám se dalšího sympatického očividně-londýňana kudy k mostu.

"To je jednoduchý, hele, stačí když se otočíš a půjdeš asi 2 hodiny tímhle směrem." A protože turisté jsou nechápaví, pro jistotu mávl i tím směrem. ... !!!! ... Přesně tím ze kterého jsem přišel.

Myslíte že to je vše? Myslíte chybně. Nastoupím na "osmačtyřicítku", která se honosí obřím nápisem, že konečná je London bridge. ... Samozřejmě že se schopností danou jen nejnadanějším turistům a učedníkům černé magie jsem se ocitl kdekoliv jen né u.... no jak to popsat... prostě to vypadalo jak nějaká chudinská čtvrť, ve které místy nesvítilo (chybělo/zmizelo?) veřejné osvětlení.

No.... a to se mi pak stalo eště 2x.

Takže domů - do třetí zóny jsem z centra vyrazil v 18:00 a dorazil jsem v 23:00.

Nesnáším autobusy. Nesnáším, když je něco jasné a chová se to nejasně. Nesnáším meluzínu. Nesnáším očividně-londýňany.
Jo a proč jsem se táhl s tím stativem a fotobrašnou? ... Abych vyfotil jednu fotku.

Na nádraží.
Mobilem.

Jdu objednat rikšu. 




4 comments:

  1. Takový náročný den! Ale muselo to být aspoň dobrodružství...bloudit Londýnem + poslouchat One Direction.... nemám slov...nepopsatelný zážitek. Alespoň tady, u mě, v Česku...^_^

    ReplyDelete
  2. vždy som chcela žiť v londýne, ale po pár návštevách a pocite, že sa psychicky zrútim z más a pomalej dopravy som radikálne zmenila názor. nerozmýšľal si nad bicyklom? to je jediné čo by mohlo byť rýchlejšie ako nohy a autobus :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Přemýšlel, ale zavrhl jsem ho. Mezi těmi auty to je skoro sebevražda.
      Takže se raději projdu a poslechnu si muziku, v pomalých busech pro změnu čtu.

      Delete